Nystart för naturbruksgymnasium i Örebro -nu startar bygget

Kvinnersta naturbruksgymnasium Örebroporten

Nu är Örebroportens arbete i gång med Örebros nya Naturbruksgymnasium i Kvinnersta. Hela 3000 kvadratmeter ska renoveras för att säkra framtidens kompetens och resurser inom skogsbruk, lantbruk och hästhållning. 

-Nu bygger vi för framtidens naturbruksgymnasium, numera Karolinska skolans naturbruksprogram och deras elever. Men även för eleverna på Tullängsskolan och Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsfordon, säger Christina Krönert-Lind, fastighetsutvecklingschef Örebroporten.

Bygget ska vara klart inom ett och ett halvt år och 3000 kvadratmeter ska renoveras. En ny matsal, uppdaterade klassrum, omklädningsrum och verkstäder är några exempel. Men allra först ska det gamla vindkraftverket i Kvinnersta rivas och det med start nu, den 25e april. Hög tid, då det faktiskt inte snurrat på 20 år.

-Området har under decennierna blivit synonymt med Naturbruksgymnasiet och nu tar traditionerna helt ny fart. Det sker stora förändringar i undervisningen och med den här totalrenoveringen. Nya möjligheter gror i Kvinnersta, säger Linnea Gerlström rektor vid Naturbruksprogrammet.

-Tillsammans med allt annat som händer här, som till exempel trädgårdsutbildning för vuxna och korttidsboende och kollo för barn så ser framtiden för Kvinnersta väldigt ljus ut. Framåt hoppas vi på ännu fler nyetableringar och även nya bostäder. Det är helt perfekt för örebroarna att kunna bo så nära stan men mitt i naturens lugn, säger Christina Krönert-Lind.

Stefan Engström, projektledare ÖrebroportenVindkraftverk Kvinnersta

 

Kontakta oss gärna för mer information:

Christina Krönert-Lind, Fastighetsutvecklingschef
Mobil: 072 077 10 43
Email: christina.kronert-lind@orebroporten.se

Stefan Engström, Projektledare
Mobil: 072 450 62 85
Email: stefan.engstrom@orebroporten.se