Unikt samarbete som satt Örebro på kartan – nu tackar Bo Sandberg för sig efter 13 år

13 år som styrelseordförande för Gustavsvik Intressenter AB och Gustavsvik Resorts. Ett historiskt samarbete som skapat uppmärksamhet över hela Sverige med stora satsningar. Nu lämnar Bo Sandberg sin post, med stolthet och värme över Gustavsviks resa och jobbet tillsammans med Örebroporten.

– Det har varit ett privilegium att få utveckla Gustavsvik tillsammans med Örebroporten. Ett unikt samarbete mellan det privata och det offentliga som kommuner över hela Sverige varit nyfikna på. Under åren har vi ofta blivit kontaktade och haft besök för att visa och berätta hur vi arbetar med en av Sveriges starkaste turistattraktioner, säger Bo Sandberg.

När Bo reflekterar över sina starkaste minnen från de gångna 13 åren lyfter han fram just det nära samarbetet med Örebroporten som en viktig faktor. Och Jeanette Berggren, VD för Örebroporten, uttrycker sin uppskattning för Bo Sandbergs arbete:

– Bo har varit en stark kraft bakom Gustavsviks framgångar. Hans engagemang och entreprenörsanda har bidragit till att skapa en destination som lockar besökare från hela landet och utomlands. Samarbetet med Bo har varit en stor tillgång för oss, och hans hjärta för både Örebro och Gustavsvik har varit tydligt genom alla år, säger Jeanette Berggren.

– För 13 år sedan var Gustavsvik i dåligt skick och besökarna var inte helt nöjda. Vi har därför gjort stora investeringar i anläggningen som kommit tillbaka i form av fler besökare, nöjda gäster, nöjd personal och god lönsamhet. Det handlar till exempel om insatser för att hålla anläggningen i gott skick och miljöinvesteringar som exempelvis vattenrening och energiåtervinning. Det har varit av största vikt att vi har hållbarhet i fokus eftersom vi är storförbrukare av energi och vatten, säger Bo Sandberg.
 

“Jag ser fram emot att följa Gustavsviks framtida framgångar”

Fler exempel på satsningar är gymverksamhet i de egna lokalerna och Sveriges första och enda riktiga utomhusgym som lockar många besökare. Den allra största satsningen under åren är äventyrsbadet Lost City i djungelstil som invigdes 2015.

– Det är ett av mina starkaste minnen och jag vågar fortfarande säga att Lost City är Sveriges bästa äventyrsbad. Vi har även utökat campingens utbud och säkerställt att vi behåller vår 5-stjärniga status, säger Bo Sandberg.

– Ägarsamarbetet mellan GIAB och Örebroporten har varit mycket givande. Under de här tretton åren har vi lärt känna varandra och bidragit med våra olika styrkor. Starka näringslivspersoner i GIAB tillsammans med Örebros utvecklingsbolag har matchat varandra bra. Satsningarna vi har fatta beslut om och genomfört har varit viktiga för Örebro och vi har också drivit fram detaljplan som möjliggjort utveckling av området kring Gustavsviksanläggningen. Nu finns även en ny detaljplan på plats som möjliggör fortsatt utveckling av campingområdet, säger Jeanette Berggren.

– Arbetet med Gustavsvik har gett eko i hela Sverige och har gynnat alla parter, örebroarna, långväga besökare och personal. Bosse har varit en engagerad och inkluderande ordförande. Han har dessutom med stor framgång hållit ihop gruppen av ägare och alltid funnit en väg framåt, säger Anders Åhrlin, styrelseordförande Örebroporten.

– Vi har kunnat vara snabba till beslut och driva Gustavsvik på ett marknadsmässigt sätt. Men framför allt handlar det om bra människor och god kommunikation. Det har funnits ett otroligt samförstånd kring Gustavsviks och Örebros bästa. Och jag vill verkligen hela lyfta personalen, välutbildade och proffsiga både när det gäller service och säkerhet. Och ledningen med VD i spetsen. Till exempel red de ut pandemin på ett fantastiskt sätt. Pandemin kunde ha blivit förödande för Gustavsvik med det skötte de makalöst bra, berättar Bo Sandberg.

Nu slutar Bo Sandberg som styrelseordförande. Men den här 72-åringen har att göra ändå.

– Jag var med och startade ett nytt bolag alldeles nyligen och har styrelseuppdrag i 15 andra bolag. Dessutom har jag en stor familj med bland annat 8 barnbarn och 2 stycken bonusbarnbarn som håller mig fullt sysselsatt, skrattar Bo.

Vad gäller framtiden för Gustavsvik, är Bo optimistisk.

– Den nya ägarstrukturen med Örebroporten som helägare och Medley och First Camp som driftar anläggningen kommer bli väldigt bra. Vi var alla måna om att hitta en lösning där vi är trygga med att Gustavsvik finns kvar i örebroarnas regi. Här finns erfarenhet och kompetens för en fortsatt utveckling av både bad och camping. Och det finns stora förutsättningar för näringslivet och potential för externa satsningar, som till exempel hotell, spa och events som till exempel konserter. Jag ser fram emot att följa Gustavsviks framtida framgångar.

Senaste nyheterna

Vad händer och är på gång i Örebro? Håll koll på det senaste.