”Här får jag vara med och utveckla staden samtidigt som jag utvecklar mig själv”

Hon klev in på Örebroporten med 25 års erfarenhet från branschen och en längtan efer att få både bidra men också växa själv. Örebroportens nya projektledare Sara Eriksson Milic fyller Evenemangskvarteret med liv och vet att kundfokuset är en superkraft.

– Jag hade jobbat länge i byggbranschen, bland annat på bostadssidan och kände att det var dags att få utmana mig själv. Örebroportens samhällsuppdrag g a tt de äger och drifar fastigheter som är spännande och komplexa. Här finns många delar som är unika, som inte finns i andra fastigheter. Som till exempel jumbotronen i taket i ishallen som inte finns i någon annan fastighet i den här stan.

Dina kollegor kallar dig en frisk fläkt som klev rakt in i projekten med kort startsträcka. Vad är din superkraft?
– Haha, ja jag har nog bra koll på affärsperspektivet. Vem ska göra vad och vad kan vi kräva av vår motpart. Och jag håller alltid fokus på vad som är viktigt för slutkunden.

Du började i augusti 2023. Vad hann du med under hösten?
– Jag jobbar med Stinsen 20 i Evenemangskvarteret (gamla stadsbiblioteket). Där håller jag på med tre projekt och skapar förutsättningar för nya hyresgäster som ska flytta in. Vi har snabbt lyckats fylla gamla stadsbiblioteket och det enda som är ledigt nu är en härlig lokal i markplan som skulle passa perfekt för en publik verksamhet för örebroarna, till exempel en restaurang.

Vad är det bästa med att jobba på Örebroporten?
– Att alla är måna om varandra med ett äkta engagemang som känns unikt. Och proffsigheten och kompetensen är hög, så mycket kunskap i gänget. Jag gillar att vårt arbete ligger i framkant, att vi utvecklar och är proaktiva i vårt sätt att jobba. Vi utvecklar mötesplatser för örebroarna och skapar förutsättningar för till exempel näringslivet.

Läs mer om våra medarbetare

Det är tillsammans som bygger vi ett starkare och växande Örebro.