Örebroporten blir ensam ägare till Gustavsvik Resorts

Från och med slutet av november tar Örebroporten över helägarskapet av Gustavsviks äventyrsbad och camping, Örebros största och mest besökta turistattraktion. Efter årsskiftet planeras First Camp ta över driften av campingen och Medley ta ansvar för driften av badanläggningen.

– Det här är långsiktiga beslut för att inte bara behålla, utan även stärka Gustavsvik som ett självklart val för familjer, turister och evenemang. På det här sättet bygger vi förutsättningar både för näringslivet och ett bättre Gustavsvik för både örebroarna och besökare utifrån, säger Anders Åhrlin, styrelseordförande för Örebroporten.

Förutom renovering av badhuset blir det också ett särskilt fokus på att göra anläggningen mer tillgänglig för barnfamiljer. Badattraktionerna kompletteras med attraktion för yngre barn. Det kommer också erbjudas fler simskoleplatser framöver, vilket finns en efterfrågan på.

– Med Örebroporten som helägare och med erfarna aktörer som Medley och First Camp som hyresgäst och arrendetagare, delas fastighet och verksamhet i två separata delar. Som fastighetsägare kommer vi arbeta för att erbjuda fler aktörer att bedriva verksamhet i området, säger Jeanette Berggren, VD på Örebroporten.

– Vi ser fram emot att utveckla badverksamheten och bidra till att Gustavsvik blir ännu bättre för alla besökare. Att vårda varumärket och använda våra styrkor för att öka attraktionskraften, säger Daniel Almgren, VD på Medley.

– Vi är stolta över att få vara en del av den här spännande utvecklingen och vi vill göra campingen till en ännu mer populär mötesplats för både örebroarna och besökare utifrån. Vi har den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien, på fem olika språk, som öppnar för ännu fler besökare till Örebro. Vi vill också investera i fler boenden på campingen, fler stugor, campingtomter och husbilsplatser. Och under vintersäsongen öppnar vi för företagsboende, säger Johan Söör, VD på First Camp.

 

För mer information, kontakta: 

Anders Åhrlin, styrelseordförande Örebroporten, 076-551 56 04

Jeanette Berggren, VD Örebroporten, 070-668 69 62

Johan Söör, VD First Camp, 076-641 18 25

Daniel Almgren, VD Medley, 070-340 48 05

”Som fastighetsägare kommer vi arbeta för att erbjuda fler aktörer att bedriva verksamhet i området”

Jeanette Berggren, VD på Örebroporten

Läs om fler projekt

Vi är stolta att få skapa rum för framtidens Örebro.