Nystart för naturbruksgymnasium i Örebro – nu startar bygget

Nu är Örebroportens arbete i gång med Örebros nya Naturbruksgymnasium i Kvinnersta. Hela 3000 kvadratmeter ska renoveras för att säkra framtidens kompetens och resurser inom skogsbruk, lantbruk och hästhållning.

– Nu bygger vi för framtidens naturbruksgymnasium, numera Karolinska skolans naturbruksprogram och deras elever. Men även för eleverna på Tullängsskolan och Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsfordon, säger Christina Krönert-Lind, fastighetsutvecklingschef Örebroporten.

Bygget ska vara klart inom ett och ett halvt år och 3000 kvadratmeter ska renoveras. En ny matsal, uppdaterade klassrum, omklädningsrum och verkstäder är några exempel. Men allra först ska det gamla vindkraftverket i Kvinnersta rivas och det med start nu, den 25e april. Hög tid, då det faktiskt inte snurrat på 20 år.

“Nya möjligheter gror i Kvinnersta”

– Området har under decennierna blivit synonymt med Naturbruksgymnasiet och nu tar traditionerna helt ny fart. Det sker stora förändringar i undervisningen och med den här totalrenoveringen. Nya möjligheter gror i Kvinnersta, säger Linnea Gerlström rektor vid Naturbruksprogrammet.

– Tillsammans med allt annat som händer här, som till exempel trädgårdsutbildning för vuxna och korttidsboende och kollo för barn så ser framtiden för Kvinnersta väldigt ljus ut. Framåt hoppas vi på ännu fler nyetableringar och även nya bostäder. Det är helt perfekt för örebroarna att kunna bo så nära stan men mitt i naturens lugn, säger Christina Krönert-Lind.

Kontakta oss gärna för mer information:

Christina Krönert-Lind, Fastighetsutvecklingschef
Mobil: 072 077 10 43
Email: christina.kronert-lind@orebroporten.se

Stefan Engström, Projektledare
Mobil: 072 450 62 85
Email: stefan.engstrom@orebroporten.se

”Det är helt perfekt för örebroarna att kunna bo så nära stan men mitt i naturens lugn”

Christina Krönert-Lind, fastighetsutvecklingschef Örebroporten.

Om Kvinnersta

Där nya möjligheter gror

Bara nio kilometer norr om Örebro växer persika, akvileja och nya visioner. Nära staden med naturens lugn – det är växande Kvinnersta.

Kvinnersta är lättillgängligt från både Örebro, Nora och Lindesberg med Riksväg 51 alldeles intill. Och det är en omgivning som lockar. Sedan 60-talet har barn och vuxna besökt Kvinnersta för att flaskmata lammen, bada i det närliggande kalkbrottet eller bara strosa runt bland byggnadernas många odlingar och skogens stråk.

Området har under decennierna blivit synonymt med Naturbrukslinjen (numera Karolinska gymnasiet) som har sin verksamhet här. Nu förändras undervisningen och nya möjligheter gror. Med sitt läge och sin omgivning är växande Kvinnersta ett område med stor potential som nu tas tillvara på och utvecklas tillsammans med dig, Örebroporten och våra samarbetspartners. För dig som hyr här finns även möjlighet att finns även möjlighet att arrendera hagmark i området för bete eller odling.

Låt din verksamhet växa tillsammans med växande Kvinnersta.

Läs om fler projekt

Vi är stolta att få skapa rum för framtidens Örebro.