”Jag gillar att det inte måste handla om oss. Vi är med och driver där det behövs!”

Han packade med sina erfarenheter från Arboga kommun och perspektiven från beställarsidan för att vara med och driva Örebros utveckling. Nu är ingen dag den andra lik för Irfan Kozica. Säg hej till Örebroportens nya fastighetsutvecklare som vill förvandla Aspholmens industriområde till en attraktiv blandstad.

Hur hamnade du här?
– Jag jobbade med liknande arbetsuppgifter i Arboga kommun och det lockade rejält att Örebroporten är så framåtsyftande. Jag stortrivs med att jobba med våra utvecklingsfastigheter. Från idé till att man har en färdig detaljplan och bildar nya fastigheter. Kortfattat kan man säga att det handlar om att skapa nya byggrätter och maximera potentialen för fastigheterna så att det blir hållbart på lång sikt.

Hur var 2023?
– Bland mycket annat har det visat sig att målen är väldigt tydliga här och det gör jobbet spännande. Jag har till exempel haft fokus på Virkeshandlaren och expansiva kvarteret Kexfabriken under året. Virkeshandlaren på Aspholmen, där Teknik- och serviceförvaltningen haft sina lokaler är ett omvandlingsområde som är utmanande. Det är inte lika enkelt som obebyggd mark utan ett komplext industriområde som vi vill ställa om till framtida bostadskvarter.

Vad är den bästa stunden på dagen?
– Det är helt omöjligt att svara på just eftersom ingen dag är den andra lik här. Jobbet är så brett och varierande och jag ser fram emot varenda dag.

Hur länge blir du kvar på Örebroporten?
– Haha, jag har inga andra planer. Jag gillar verkligen att vi är med och drar och driver där det behövs och att det alltid är Örebros bästa som är i fokus.

Läs mer om våra medarbetare

Det är tillsammans som bygger vi ett starkare och växande Örebro.