Conventum rustat för större event

Conventum är rustat för nya stora event och möten när pandemin är över.

Under 2020 blev både en ny bro mellan arenan och kongressdelen samt ett nytt entrésolplan klart som skapar plats för fler sittande publik eller matgäster.

Den nya bron mellan Conventum Arena och Conventum Kongress slutbesiktigades i januari och betyder mycket för Conventums attraktivitet.

– Bron knyter ihop hela anläggningen. Gäster kan röra sig mellan arenan och kongressen utan att gå utomhus. Det är även smidigt för personalen att transportera exempelvis mat mellan lokalerna, säger Johnny Andersson, projektledare på Örebroporten.

Ur en säkerhetssynpunkt är bron också en stor fördel.

– Skalskyddet för anläggningen blir bättre och man kan utnyttja båda garderoberna, arenans och kongressens, för samma arrangemang.

Den glasade bron är 55 meter lång och tog tio månader att bygga. Den ser lätt och luftig ut från utsidan, men bara stålet i bron väger 86 ton. En liten finess är att bron kan ljussättas i olika färger om man önskar det.

Fler sittande gäster

Den andra stora förbättringen är det cirka 270 kvadratmeter stora entrésolplanet i arenans södra del mot Änggatan. Ett liknande entrésolplan fanns sedan tidigare i den norra delen.

– Alla inställda arrangemang gjorde att vi slapp anpassa bygget efter dem. Tack vare det blev projektet både billigare och enklare att utföra, säger Johnny Andersson.

Det nya entrésolplanet blev klart för användning i oktober. Tillsammans med en mobil läktare ökar det kapaciteten med 400 sittande gäster, vilket i sin tur skapar bättre ekonomi vid exempelvis bokningar av större artister på turné. Totalt har nu Conventum Arena plats för 3 500 sittande gäster.

Conventum Örebroporten

Conventum ÖrebroportenConventum Örebroporten