Vad bjuder Open Art 2024 på månntro?

Open Art 2024 Örebroporten

Vad bjuder Open Art på i år månntro? Du som rört dig i centrala Örebro den senaste tiden har kanske redan noterat ett och annat av årets konstverk. Imorgon lördag 15 juni är det dags för invigning. 

Örebroporten och OpenArt har till stora delar en gemensam vision om att, på våra respektive sätt, bidra till att Örebro fortsätter vara en attraktiv stad att leva och utvecklas i. En plats dit många vill flytta och dit besökare vill återvända. En plats för frihet och gemenskap, där man kan känna sig trygg, men också utmana och vara modig, säger Håkan Åstö, kommersiell förvaltare och också konstansvarig på Örebroporten. 

Allt sedan premiären 2008 har Örebroporten upplevt att biennalen erbjuder ett fantastiskt tillfälle för att, tillsammans med OpenArt, skapa synergier mellan platser, byggnader, konstverk och människor – för att i någon mån kunna närma sig dessa visioner. Därför är Örebroportens partnerskap i OpenArt både naturligt, värdefullt och viktigt för vår fina stad, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten. 

En av de 60 konstverken i årets biennal vill vi highlighta lite extra. Örebroporten sponsrar nämligen konstverket Hope som du hittar i Svartån mellan Kulturkvarteret och Slottet. Vill du veta mer om konstverket och konstnären så klickar du på länken till Open Arts hemsida:

https://openart.se/openart/konstverkkonstnarer/konstverk/hope.4.45e37b6318e5a7b16a2b53.html 

#openart2024 
#örebro 
#örebroporten