Första steget mot nya bostäder i Kvinnersta

Nu vill Örebroporten riva tomma och utslitna hus i Kvinnersta. Det som första steget för att skapa möjligheter till nya bostäder och affärsverksamheter.

Mitt i naturen men utan att förlora närheten till stadens puls. Så blir framtidens Kvinnersta. Just nu arbetar Örebro kommun med att uppdatera gällande översiktsplan. Kvinnersta är ett av kommunens utpekade utvecklingsområden och när översiktsplanen är reviderad kan nya detaljplaner arbetas fram för fler bostäder.

– Nu söker vi rivningslov för att skapa förutsättningar för bostadsutvecklare att på sikt bygga villor, hyresrätter och bostadsrätter med mera. Örebro växer och tanken är energismarta bostäder med till exempel solpaneler och möjligheter till egen odling. Det är ett viktigt led i vår storsatsning på Kvinnersta, säger Christina Krönert-Lind på Örebroporten.

Nya Kvinnersta växer fram steg för steg

Och för att vara redo för det nya kommer Örebroporten nu i vinter att riva vakanta och utslitna bostadshus. Det möjliggör fler bostäder, tillsammans med nuvarande verksamheter som vuxenutbildning, korttidskollo, hunddagis, daglig verksamhet och naturbruksgymnasium.

– Samtidigt som vi river de uttjänta bostäderna fortsätter vi också renoveringen och skapandet av de moderna skollokalerna för nutidens naturbruksprogram. Det går framåt med utvecklingen av Kvinnersta och vi jobbar också för att hyra ut de lediga lokalerna från före detta Naturbruksskolan. Här letar vi affärsverksamheter som kan få Kvinnersta att växa ännu mer, säger Christina Krönert-Lind.

Kontaktperson:

Christina Krönert-Lind, fastighetsutvecklingschef Örebroporten
072-077 10 43
christina.kronert-lind@orebroporten.se

”Ett viktigt led i vår storsatsning på Kvinnersta”

Christina Krönert-Lind, fastighetsutvecklingschef Örebroporten.

Om Kvinnersta

Där nya möjligheter gror

Bara nio kilometer norr om Örebro växer persika, akvileja och nya visioner. Nära staden med naturens lugn – det är växande Kvinnersta.

Kvinnersta är lättillgängligt från både Örebro, Nora och Lindesberg med Riksväg 51 alldeles intill. Och det är en omgivning som lockar. Sedan 60-talet har barn och vuxna besökt Kvinnersta för att flaskmata lammen, bada i det närliggande kalkbrottet eller bara strosa runt bland byggnadernas många odlingar och skogens stråk.

Området har under decennierna blivit synonymt med Naturbrukslinjen (numera Karolinska gymnasiet) som har sin verksamhet här. Nu förändras undervisningen och nya möjligheter gror. Med sitt läge och sin omgivning är växande Kvinnersta ett område med stor potential som nu tas tillvara på och utvecklas tillsammans med dig, Örebroporten och våra samarbetspartners. För dig som hyr här finns även möjlighet att finns även möjlighet att arrendera hagmark i området för bete eller odling.

Låt din verksamhet växa tillsammans med växande Kvinnersta.

Läs om fler projekt

Vi är stolta att få skapa rum för framtidens Örebro.