“Örebroporten är förebilden som sätter laget, örebroarna, före jaget”

Han gjorde sin kund till arbetsgivare och gick från konsult inom el till att digitalisera Örebroportens fastigheter. Om nya kliv, digitala tvillingar och att helst jobba längre på kvällen. Möt Dennis Norberg.

Ett år på Örebroporten, hur känns det?

– Jag är stolt över att jag vågade ta steget till något annat. I mitt tidigare jobb hade jag Örebroporten som beställare och rollen här som processledare BIM där jag får jobba med digitala verktyg är perfekt för mig. Mitt intresse för digitalisering är min största styrka och jag får bland annat vara kontakt och bollplank till våra konsulter, som arkitekter, konstruktörer med flera.

Kan du ge något exempel kring ert arbete?

– Digital tvilling som är ett sätt att samla och lagra information om våra fastigheter och också kunna simulera förändringar. Tvillingen representerar byggnaden digitalt och det är ett smart hjälpmedel. Bara en sådan sak att vi inte måste åka ut till fastigheten för att få rätt information.

Höjdpunkter från 2023?

– Många. Som när vår arkitekt Anders Ejdeholt bjöd oss på stadsvandring efter jobbet. Det var en upplevelse att få lyssna på hans berättelser om Örebros fastigheter och de gav mig en ännu starkare känsla för vad byggnaderna betyder för staden och för oss människor.

Bästa stunden på dagen?

– Eftermiddagen. Då är jag som mest produktiv. Jag jobbar hellre längre på kvällen än kommer tidigt till kontoret på morgonen.

Ett bra 2023. Vad ser du fram emot?

– Örebroporten har höga ambitioner, nytänkande och långsiktighet får ta stor plats. Det finns till exempel planer på att integrera digital tvilling med vårt system för realtidsdata. Örebroporten är en arbetsgivare som inte är rädda för att satsa på nya idéer inom teknik och digitala lösningar. Dessutom samarbetar vi med några av världens mest framstående inom AI, på Örebro universitet. Örebroporten är förebilden som sätter laget, både Örebro och medarbetarna, långt före jaget.

Läs mer om våra medarbetare

Det är tillsammans som bygger vi ett starkare och växande Örebro.